Transport gratuit la comenzi de peste 200 ron
Indicator biologic Geobacillus Stearothermophilus abur Bionova, 100 bucati
 • Indicator biologic Geobacillus Stearothermophilus abur Bionova, 100 bucati

  in stoc
  1784-100

 • 829.02 lei fara TVA
  986.53 lei cu TVA

  Indicator biologic Geobacillus Stearothermophilus abur Bionova, 100 bucati

 • +
  Cere oferta

Caracteristici tehnice

Indicator biologic Geobacillus Stearothermophilus abur Bionova, 100 bucati

Indicatori biologici Geobacillus Stearothermophilus abur Bionova, pentru monitorizarea optima a sterilizarii, se recomanda sa fie folositi la fiecare sterilizare a dispozitivelor implantabile si pentru fiecare sarja in statiile centrale de sterilizare. 

Instructiuni de utilizare: 1. Plasati indicatorul intr-un pachet test resprezentativ pentru incarcatura. 

2. Plasati pachetul in cea mai greu accesibila zona din autoclav, in general in partea inferioara a sterilizatorului, langa usa. 

3. Procesati incarcatura normal. 

4. Scoateti pachetul test din autoclav si lasati-l sa se raceasca timp de 10 minute. 

5. Extrageti indicatorul biologic din pachetul test. 

6. Indicatorul exterior de proces de pe eticheta isi va schimba culoarea din roz in maro ca urmare a expunerii la abur. 

7. Presati fiola de plastic pentru a sparge capsula de sticla din interior ce contine mediul de cultura, pentru activarea acestuia. Incubare: Se incubeaza la temperatura de 60±20 C. Plasati indicatorul biologic activat in incubator si incubati imediat timp de maxim 24 ore. Pentru control, plasati un indicator biologic activat, dar neprocesat, zilnic, in fiecare incubator. Interpretare: Examinati indicatorul la intervale regulate, in perioada de incubatie de 24 ore. Schimbarea mediului de cultura in galben indica crestere bacteriana, adica esecul sterilizarii- urmati procedurile interne stabilite pentru aceasta situatie. Daca mediul de cultura isi pastreaza culoarea mov initiala inseamna ca toti sporii au fost distrusi. 

Important: Pentru indicatorul biologic neprocesat folosit in scop de control, intotdeauna culoarea mediului de cultura trebuie sa se schimbe in galben. In urma incubarii cititi si inregistrati rezultatul. Testele pozitive se incinereaza sau se autoclaveaza la temperatura de 121C timp de 30 minute sau 134C timp de minimum 30 minute, dupa care pot fi aruncate ca deseu comun.

Disclaimer

Sanrotex Medical intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre produs pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Te-ar putea interesa si...