Transport gratuit la comenzi de peste 200 ron
Fire sutura neresorbabile Poliamida Demotek
 • Fire sutura neresorbabile Poliamida Demotek

  In stoc furnizor (livrare 2-4 zile)
  PL920

 • 29.13 lei fara TVA
  34.66 lei cu TVA

  Fire sutura neresorbabile Poliamida Demotek

 • +
  Cere oferta

Caracteristici tehnice

Fire sutura neresorbabile Poliamida Demotek

Firul de sutura din poliamida ( PL ) este un fir chirurgical steril neabsorbabil, monofilament sintetic compus din poliamida.
Materialul  de  sutura  D-tek  PL    este  disponibil  colorat  in  albastru  sau  negru  pentru  o  mai  buna vizibilitate in tesut si in urmatoarele marimi: 10/0 USP – 2 USP.
D-tek NL  indeplineste toate cerintele impuse de Farmacopeea Statelor Unite (U.S.P.)  si de catre Farmacopeea Europeana pentru sterilitate si materile de sutura neabsorbabile.


• Metoda de sterilizare: radiatii Gamma
• Tipuri ace: ac rotund
• Acul este fabricat din oțel inoxidabil de uz medical de înaltă calitate, suficient de ascuțit pentru a penetra țesutul cu o rezistență minimă si oferind elasticitate optima fara riscul ruperii sau al deformarii plastice.
• Produsul este in conformitate cu cerintele Directivei Europene 93/42/EEC.
• Firele  sunt  impachetate  in  ambalaj  individual  steril.  Ambalajul  este  marcat  individual  cu  nr.de  lot si  data expirarii.
• Mod ambalare: 12 fire/cutie
• Termenul de valabilitate al produsului este de 5 ani
• Producator : Demophorius Limited Cipru

PRETUL ESTE PE CUTIE
Indicatii :  
PL se utilizeaza in chirurgia generala.
Este indicat pentru suturarea tesuturilor moi si pentru ligaturare, inclusiv , in chirurgia vasculara si micro-vasculara.
Actiune : Procedurile  chirurgicale in care se foloseste PL pot fi urmate de reactii inflamatorii minime, aceasta fiind o reactie normala a organismului fata de un corp strain; aceasta este urmata de o incapsulare treptata a suturii prin testul conjunctiv fibros.
Materialul de sutura PL este neabsorbabil,totusi,in timp,rezistenta la intindere se poate reduce usor.

Descriere: Polyamide (PL) este un material de sutura steril, neabsorbabil,  monofilament,  sintetic,  compus  din  poliamida.  
D-tek  PL  nu  prezinta  un  invelis  exterior  si  este  colorat  in negru  sau  albastru  pentru  a  spori  vizibilitatea  acestuia  in tesut.
D-tek  Polyamide  prezinta  o  suprafata  neteda,  fina, ceea ce confera nodului o rezistenta mai mare, iar firul trece prin tesut mult mai usor.
Materialul  de  sutura  D-tek  PL  este  disponibil  in  urmatoarele marimi:  10/0  USP  –  2  USP,  firele  fiind  colorate  in  albastru sau negru.
D-tek  PL  indeplineste  toate  prevederile  USP  si  European Pharmacopoeia pentru sterilitate si materiale de sutura neabsorbabile.  
Indicatii: PL este indicat pentru suturarea tesuturilor moi si pentru ligaturare, inclusiv in chirurgia vasculara si micro-vasculara.  
Actiune: Procedurile chirurgicale in care se foloseste PL pot fi  urmate de reactii inflamatorii minime, aceasta fiind o reactie normala a organismului fata de un corp strain; aceasta  este  urmata  de  o  incapsulare  gradata  a  firului,  de catre  un  tesut  fibros. Materialul  de  sutura  Polyamide  este neabsorbabil, iar  experimentele ulterioare au demonstrat ca rezistenta la intindere se poate modifica usor in timp. D-tek Polyamide  confera  o  securitate  maxima  a  suturii,  inclusiv pentru plagile aflate in tensiune.   
Contraindicatii:  O  usoara  reactie  inflamatoare  a  tesutului poate sa apara initial, in jurul materialului de sutura.  
Posibile  complicații:  infecție,  dehiscența  rănilor,  ruptura de sutura, deteriorarea accidentală a țesuturilor. Atentionari:  Produsul  nu  se  resterilizeaza.
Nu se foloseste daca ambalajul este deteriorat
Materialul de sutura D-tek PL trebuie  depozitat  in locuri uscate, ferit  de  actiunea  directa  a razelor  solare  si  de  temperaturi  extreme.
Utilizatorii  trebuie sa  cunoasca  procedurile  si  tehnicile  chirurgicale in care se folosesc materiale de sutura neabsorbabile, inainte de a utiliza D-tek PL.
Nu utilizați fir de sutura la nivelul țesuturilor care necesită rezistență ridicată la tracțiune pe termen lung (mai mult de 30 de zile).
Verificati cu atenție data expirării.
Masuri  de  precautie:
Cand  se  manipuleaza  materialul  de sutura  D-tek  PL, este  important  sa  se  lucreze cu  grija, acordandu-se o atentie deosebita acului pentru a evita deteriorarea acestuia de catre port-ac.
In  cazul  folosirii  materialului  de  sutura  D-tek  PL, utilizatorul trebuie sa  posede suficiente cunostinte de specialitate si sa fie familiarizat cu proprietatile materialelor de sutura neabsorbabile.
Ca  si  in  cazul  oricarui  material  de  sutura, securitatea nodului depinde de o tehnica chirurgicala ireprosabila, de suturile suplimentare permise de circumstantele chirurgicale si de experienta si indemanarea medicului chirurg.
D-tek Polyamide confera o securitate maxima a suturii, inclusiv pentru plagile aflate in tensiune.
Reactii  advese:  Este  posibil  sa  apara  o  usoara  reactie inflamatoare  a  tesutului  din  jurul  materialului  de  sutura
Contactul prelungit al materialului de sutura cu solutii saline, cum ar fi cele din tractul urinar sau  biliar, poate induce formarea de calculi si o usoara iritatie in zona plagii.
Forme  de  prezentare:
Materialul  de  sutura  D-tek PL  este disponibil in urmatoarele marimi : de la 10/0 USP pana la 2 USP, colorate in albastru sau negru.
Firele  sunt  ambalate steril, sertisate, cu sau fara  ac, putand fi prevazute cu  o gama variata de ace.
O cutie poate contine 12 sau 36 de fire amblate individual.
Conditii de depozitare:
Depozitarea materialelor de sutura D-tek se face la o temperatura sub 25°C si cu umiditate sub 80%, ferit de caldura si umezeala.

Te-ar putea interesa si...

Fasa tifon 10m x 10cm

1.29 lei

1.53 lei TVA Inclus

Comprese Nesterile Pliate Tifon

19.33 lei

23.00 lei TVA Inclus

Comprese Sterile Tifon

4.20 lei

5.00 lei TVA Inclus

Salvati 9%

Vata Hidrofila Bumbac

3.28 lei

2.50 lei

2.98 lei TVA Inclus

Fesi / Fasa tifon 10m x 20cm

3.18 lei

3.78 lei TVA Inclus

Camp Steril

1.55 lei

1.85 lei TVA Inclus

Fasa tifon 10m x 15cm

1.91 lei

2.27 lei TVA Inclus

Produse asemanatoare

Fasa tifon 10m x 10cm

1.29 lei

1.53 lei TVA Inclus

Comprese Nesterile Pliate Tifon

19.33 lei

23.00 lei TVA Inclus

Comprese Sterile Tifon

4.20 lei

5.00 lei TVA Inclus

Salvati 9%

Vata Hidrofila Bumbac

3.28 lei

2.50 lei

2.98 lei TVA Inclus

Fesi / Fasa tifon 10m x 20cm

3.18 lei

3.78 lei TVA Inclus

Camp Steril

1.55 lei

1.85 lei TVA Inclus

Fasa tifon 10m x 15cm

1.91 lei

2.27 lei TVA Inclus