Masca medicală. Cum se poarta corect masca de gură pentru a preveni COVID-19.

Masca medicala este o metodă extrem de eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea cu Covid-19 .

Masca medicala poate fi purtată atât de persoanele bolnave pentru a preveni răspândirea virusului, cât și de persoanele sănătoase pentru a se proteja de o eventuală îmbolnăvire.

Masca medicală – beneficiile purtării măștii medicinale în perioada pandemiei

Masca medicală constituie un filtru eficient împotriva virusurilui. Virusul “Covid-19” se transmite prin particule de aer și nu este obligatoriu ca cineva să strănute sau să tușească lângă noi, ci este de ajuns să ne aflăm în preajma persoanei respective pentru a fi predispuși îmbolnăvirii. Din acest motiv, marele beneficiu al măștilor chirurgicale este că împiedică transmiterea și contactarea virusului prin calea aerului.

Cum se poartă corect masca medicală

Masca medicală sau chirurgicală se poartă întotdeauna cu partea colorată în exterior, implicit, cu partea albă în interior. Este foarte important ca nasul, bărbia și gura să fie perfect acoperite, motiv pentru care în momentul în care aceasta este pusă pe față trebuie apăsată ferm astfel încât părțile laterale ale măștii medicale să fie lipite de obraji. În acest mod se limitează într-o proporție foarte mare traficul aerului pe sub mască.

Cât timp se poartă masca medicală

O atenționare foarte importantă în acest sens este faptul că o mască medicală se poartă o singură dată. Masca de gură este de unică folosință și trebuie aruncată în condiții de igienă în momentul în care s-a umezit. Masca medicală nu are un timp anume în care este eficientă, motiv pentru care atunci când devine umedă trebuie schimbată, acesta fiind un amănunt important de luat în calcul având în vedere că majoritatea agenților patogeni se dezvoltă în condiții de umezeală.

Cine trebuie să poarte mască medicală pe perioada pandemiei

Nu există un protocol strict de protecție în ceea ce privește purtarea măștilor medicale, însă toate persoanele ar trebui sa se protejeze prin purtarea unei masti medicale . De asemenea, persoanele care intră în contact cu mase mari de oameni, de exemplu în mijloacele de transport în comun, ar trebui să poarte mască medicală.Leave a Reply